Polikistik över ve hipotroidi olan hanımlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cemile10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cemile10

Member
Bende plokistikover ve hipotriodim var hamile kalmayı düşünüyorum ama kalamıyorum ne yapmalıyım genellikle doktor strese bağlı diyor

Bende plokistikover ve hipotriodim var hamile kalmayı düşünüyorum ama kalamıyorum ne yapmalıyım genellikle doktor strese bağlı diyor
Bende de polikistikover vardı canım ve hamile kaldım. Troid kısmını tam bilmiyorum onu düzene sokmak için ilaç kullanman gerekşyornolabilir ancak ben o kadar çok araştırmak yapmıştım ki bu konuyla ilgili ve sonunda hamile kaldım kendiliğimden.

Bir kere radikal bir değişikliğe gitmelisin, stres evet etken, ben kendimi her gün 15-20 dk da olsa gece yatmadan önce rahatlatmaya çalışıyordum

Süt ve süt ürünlerini kesmiştim(süt,peynir, yoğurdu 1 kase sadece) meğer süt ürünlerinden beslenşyormuş bu hastalık. Gluteni azaltmıştım hamur işi makarna gibi ve en önemlilerinden biri tavuk yemeyi bırakmıştım. Bizim bu hastalığımızın beslendiği diğer bir kaynak bu antibiyotikli hormonlu tavuklar. Veee 2 ay bu şekilde katı diyet sonucunda bedenim daha sağlıklı bir hale gelmişti ve kendiliğimden hamile kalmıştım.

Ayrıca bizim en büyük sıkıntımız birden fazla yumurta üretiyor olmak. Normalde 1 yumurtwnın olgunlaşması gerekşyor ve tüplere ilerlemesi gerekiyor. Ayın hangi günü yumurtladığını bilmek zor oluyor. Her ay ovulasyon testi yaptım bir süre, merak ettim hangi gün aralıklarında yumurtladığımı. Çünkü bazı aylar yumurtlamıyormuşum mesela onu anladım.

Bende de polikistikover vardı canım ve hamile kaldım. Troid kısmını tam bilmiyorum onu düzene sokmak için ilaç kullanman gerekşyornolabilir ancak ben o kadar çok araştırmak yapmıştım ki bu konuyla ilgili ve sonunda hamile kaldım kendiliğimden.

Bir kere radikal bir değişikliğe gitmelisin, stres evet etken, ben kendimi her gün 15-20 dk da olsa gece yatmadan önce rahatlatmaya çalışıyordum

Süt ve süt ürünlerini kesmiştim(süt,peynir, yoğurdu 1 kase sadece) meğer süt ürünlerinden beslenşyormuş bu hastalık. Gluteni azaltmıştım hamur işi makarna gibi ve en önemlilerinden biri tavuk yemeyi bırakmıştım. Bizim bu hastalığımızın beslendiği diğer bir kaynak bu antibiyotikli hormonlu tavuklar. Veee 2 ay bu şekilde katı diyet sonucunda bedenim daha sağlıklı bir hale gelmişti ve kendiliğimden hamile kalmıştım.

Ayrıca bizim en büyük sıkıntımız birden fazla yumurta üretiyor olmak. Normalde 1 yumurtwnın olgunlaşması gerekşyor ve tüplere ilerlemesi gerekiyor. Ayın hangi günü yumurtladığını bilmek zor oluyor. Her ay ovulasyon testi yaptım bir süre, merak ettim hangi gün aralıklarında yumurtladığımı. Çünkü bazı aylar yumurtlamıyormuşum mesela onu anladım.
Çok teşekkür ederim sağolun hipotriode zaten ilaç kullanıyorum yükseliyor kilom bi aşağıda oluryor inşallah kısa zamanda olur Allah’a dua ediyorum zorlanıyorum bu konuda da dediklerinizi dikkate alıcam

Çok teşekkür ederim sağolun hipotriode zaten ilaç kullanıyorum yükseliyor kilom bi aşağıda oluryor inşallah kısa zamanda olur Allah’a dua ediyorum zorlanıyorum bu konuda da dediklerinizi dikkate alıcam
Zorlu ama imkansız bir süreç değil. Asla yalnız değilsin, ne zaman konuşmak istersen de konuşalım burada sayımız artıyor 🥰 senin durumunda olan başkaları da faydalanır ayrıca. Sonsuza kadar gitmeyecek bu süreç kendine bunu söylemeyi unutma. Sen bir seçim yapıyorsun, daha sağlıklı olma yolunca adım atıyorsun. Tüm kontrol bizde 🩷🫂

Hipotroid için bi şey diyemiyorum bilgim yok , ama bende de pcos vardı ve hamile kaldım. Çok isteyip ısrarla her şeyi takip ettiğim süre zarfında olmadı ama. O yüzden doktorunuza hak veriyorum. Ne zaman ki tamam yeaa zamanını kendi bilir vardır bi hayır dedim 2. Ay oğlum merhaba dedi 😇 ve yukardaki arkadaşımıza katılıyorum diyet konusu önemli başka bir çözüm yok , benim kilom yoktu ama ultrasondaki kistik görüntü vardı. Doktorum bolca hareket . Spor ve daha çok yeşillik ağırlıklı beslenmemi önermişti. Yine de bizde olay stres bitince gerçekleşti. en kısa sürede umarım bebişinize kavuşursunuz 🙏🏼

Bende de Polikistik over var. 1 yıldan fazla uğraştım hamile kalmak için, adet düzensizliğimde vardı, diyetisyene gittim biraz kilo verdim, saplıklı beslenmeye başladım. Yumurta geliştirici ilaç kullandım 3 kez falan, olmadı. Bir arkadaşımdan ovulasyon testlerini duydum ve yapmaya başladım, başlarda aldığım testler doğru sonuç vermiyordu. Test markalarını araştırdım. Bir gebenin günlüğü testlerini buldum çok kaliteliydi, hatta ödüllü. Onlar sayesinde hamile kaldım. Tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim bu konuda bu şekilde mesajlar alınca ama soracağım bişey var yatmadan önce neyapabilirim hani bu stresi nasıl atlatabilirim bana örnek verebilirseniz çok memnun olurum

Hipotroidi ile muzdarip olan biriyim kucuklugumden beri. Metobolizmamiz normal insanlara gore cok cok tembellesiyor bu rahatsizlik yuzunden. Ben hamile kalmayi istedikten sonra aç karna çörek otu yağı ve yarim saat sonra ardına dereotu tüketiyordum. Sonrasinda da ilacimi aliyordun troid icin. Bu sekilde cok cok asagilara dusurdum. Strestin cogu zatwn troid kaynaklari tum duygu durumunu bozuyor . Bu yuzden duzene sokmalisiniz onerim sizde de ise yarayabilir

Geri