Çocuğuma Kardeş Yapmalı Mıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ankakuşu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ankakuşu

Member
Annelerin bir diğer derdi de 2. Çocuğu yapmak sanırım. 2 yaşında oğlum var. Çoğu kişiden kardeş kesinlikle şart diye duyarken kimisi de iki çocuklu hayatin zor olduğunu ve ilk çocuğa gösterilen ilginin azaldığını yetersiz oldugunu söylüyor. Tek çocuk yapip ilerde pişman olan da var iki çocuk yapip hayatini zorlastiranda. Bu konu hakkında diğer anneler ne düşünüyor acaba..

Annelerin bir diğer derdi de 2. Çocuğu yapmak sanırım. 2 yaşında oğlum var. Çoğu kişiden kardeş kesinlikle şart diye duyarken kimisi de iki çocuklu hayatin zor olduğunu ve ilk çocuğa gösterilen ilginin azaldığını yetersiz oldugunu söylüyor. Tek çocuk yapip ilerde pişman olan da var iki çocuk yapip hayatini zorlastiranda. Bu konu hakkında diğer anneler ne düşünüyor acaba..
Valla bu biraz kişiden kişiye değişen bir şey. Bana tek çocuk bile zor geliyor açıkçası. Ancak imkanlar el verse ve maddi olarak çok iyi bir konumda olsaydım yapardım mutlaka kardeş.

Bugun kardeş yapmayacağım diye net bir karara sahibim ama bundan yıllar sonrası oğlum büyüdüğünde keşke yapsaydim deme ihtimali kafami karıştırıyor açıkçası. Annelik her anlamda çok zor gerçekten

Bugun kardeş yapmayacağım diye net bir karara sahibim ama bundan yıllar sonrası oğlum büyüdüğünde keşke yapsaydim deme ihtimali kafami karıştırıyor açıkçası. Annelik her anlamda çok zor gerçekten
Bence yaşınız genç ise bunları düşünmeyin. 2. çocuğu 35 ten sonra yapıyor artık herkes. :rolleyes:

Hayatı zorlaştıranın dünyaya gelen çocuklarımızın değilde çevremizde ki ve eşlerimizin olduğunu düsünen biriyim açıkçası. Yardım ve destek olduğu müddetçe bir şekilde atlatılabilir her zaman zorluklar. Yaşınız genç ise veya mental olarak kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman sizin için en uygunu olacaktır.

2. Çocuk konusunda toplum baskısı gerçekten yadsınamayacak kadar çok. Benim oğlum 2 aylıkken evime gelen misafirler 'ee 2. Çocuk ne zaman, yap bir tane daha beraber büyüsünler' demişlerdi. Aşırı uyuz olmuştum. Sizene kardeşim.
Hayır diyince de 'yazıkk, yalnız mı kalacak' diyorlar. En sinir olduğumda bu. 2. Çocuğumun doğum sebebi ilkinin yalnız kalmaması mı? Ne kadar saçma. Maddi manevi yetebileceksem, güzel bir hayat, yeterince sevgi, ilgi verebileceksem ve mental olarakta kendimi hazır hissedersem yaparım. Yani böyle düşünüyorum ben.

Başkalarının dediğine bakmayın aldanmayın. Evladınıza nasıl bakacağınızı sizden daha iyi hiç kimse bilemez. Sizin psikolojiniz ve maddi durumunuz el veriyorsa yaparsınız veya yapmazsınız hele ki daha gençseniz kendinize baskı oluşturmayın evladınızı sağlıkla büyütün 🙏❤️

Kardeş gerçekten çok güzel bi şey. Ama çocuğunuz için yapmayın ve ona da bunu ima bile etmeyin bence. Çünkü bu sefer evet istemiştim yaptın şimdi istemiyorum geri götür diyebilir. Çocuk bu der mi der yani. Zorluğu muhakkak çoktur bi de her türlü sorumluluğunu eşiniz ve sizin almanız gerek. Zamanı gelince ben de olsun isterim ama çocuğum için değil, o yenidoğan kokusunu özlediğim için 🫠🫠

Geri